ContexT

Zonder gesprek geen oplossing

Actueel

Augustus 2018

Het is weer gelukt, opnieuw gecertificeerd als Arbeids & Organisatie deskundige.
Het certificatie-register is terug te vinden op de website van Hobéon. www.hobeon.nl

Meertens, M.H.A.L. (107217) 1957-09-05 AO – Occupational and Organization expert 46290 2023-08-15

Juni 2017

Context heeft deelgenomen aan de training Kosten Baten Tool (KoBaDi- tool) bij het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid, NPDI. Adviseurs die deze training gevolgd hebben zijn gecertificeerd om een workshop bij bedrijven en organisaties uit te voeren met de KOBaDi Tool om te onderzoeken wat de baten zijn als geïnvesteerd worden in de inzetbaarheid van medewerkers.

November 2016

ContexT was als lid en regio-coordinator Zuid-Oost Nederland van de Beroepsvereniging Arbeids- en Organisatiedeskundigen aanwezig op de beurs Inzet op Maat. Deze promofilm is daar o.a. het resultaat van.

beurs-bao-7-11-2016-lageresolutie-mp4beurs-bao-7-11-2016-lageresolutie-mp4

Oktober 2016

Opnieuw organiseert ContexT samen met CEES en ditmaal ook met DPSO Arbozorg een aantal netwerkworkshops rondom het thema „Veilig werken?!”.
Veilig werken op de werkplek gaat over veilig werken in industriële omgeving zoals bijvoorbeeld machineveiligheid en sociale veiligheid zoals agressie en geweld en pesten op de werkplek.
Beiden aspecten van veilig werken komen aan de orde in een interactieve workshop.

Graag ik nodig ik u van harte uit voor een van de avonden.
10 november, 23 november en 13 december zijn voorlopig gepland.

In bijgevoegde factsheet vindt u meer informatie.

cees-context-dpso-arbozorg-workshop-veilig-werken

 

 

30 mei 2016

Ambassadeursbijeenkomst – Wat gebeurt er aan de poort?   De werknemer, zijn werkgever en de arbodienst/bedrijfsarts.

Miriam Meertens van ContexT is een van de sprekers op de ambassadeursbijeenkomst van vakbond ABW.  Samen met verschillende collega’s uit het werkveld houden zij een presentatie over wat er allemaal in werking gezet wordt als een medewerker zich ziek meldt. Het onderwerp van Miriam Meertens heeft als titel ‘Maandag hervatten. Verzuimbegeleiding door de leidinggevende.’

 

Ambassadeursbijeenkomst-Wat gebeurt er aan de poort-30-05-2016 ()Ambassadeursbijeenkomst-Wat gebeurt er aan de poort-30-05-2016 kopieWat gebeurt er aan de poort

 

Oktober 2015

week-van-de-werkstress

Voor de tweede keer wordt van 19 tot en met 19 november 2015 de week van de werkstress georganiseerd. In Nederland zijn steeds meer bedrijven en organsiaties zich bewust van de gevolgen van teveel werkdruk en als gevolg daarvan werkstress. Ook de klanten van ContexT hebben steeds meer belangstelling voor op maat gemaakte plannen voor het reduceren van werkdruk.

Context heeft verschillende concepten bedacht voor de aanpak van werkdruk voor opdrachtgevers.

 

 

 

 

Juni 2015

thumb

In de week van 15-19 juni 2015 is de week van de RI&E.Dit is voor ContexT een goed moment om de RI&E PSA een update te geven.De RI&E-PSA inventariseert de risico’s op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting (PSA).Er wordt gekeken naar beleid en risico’s die te maken hebben met;

Deze aanpak is zeer geschikt voor organisaties in de zorg en het onderwijs.

 

5 maart 2015

ContexT is partner van het Nationaal Platform Duurzame  Inzetbaarheid geworden.

Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) is een platform voor adviseurs, kenniscentra en organisaties. De partners bieden u graag een maatwerk oplossing voor problemen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is een breed begrip. Het gaat over langer, gezond doorwerken met plezier. Over mentale en fysieke fitheid, over de balans tussen werk en privé, maar ook over loopbanen in- en extern.

Meer informatie over NPDI is te vinden op www.npdi.nl

NPDI logo

 

 

Januari 2015

ContexT heeft samen met CEES, HR Provider, een aantal workshops voor klanten en relaties georganiseerd rondom het thema

‘Duurzaam inzetbaarheid van medewerkers’.
De data voor deze workshops zijn:

CEES workshop – Duurzame inzetbaarheid voor MKB